Üdvözöljük a BIOTOUR VENDÉGHÁZ honlapján!

Gyimesbükk központjához  közel, az 1974-ben épült római katolikus templommal szemben található vendégházunk. A csodálatos szépségű gyimesi völgy minden főbb jellegzetessége látható másfél hektáros telkünkről.

A főút melletti „Csángó ház” az 1910-ben épült – a korabeli népi építészet vonásait magán viselő – ház rekonstruálásával épült újjá, az eredeti fa gerendavázas szerkezet, a régi ablakok meghagyásával. Ebben az épületben – régi bútorok, eszközök kiállítása mellett – találja a BIOTOUR VENDÉGHÁZ recepcióját, illetve a Gyimesvölgye Turisztikai Egyesület helyi irodáját.

Területünkön igényes kialakítású faházak, közösségi terek szolgálják az Önök kényelmes, a kor igényeinek megfelelő elhelyezését, a kellemes pihenést. A tiszta levegő, a hegyvidéki klímának megfelelő éghajlat (a tengerszint feletti magasság 7-800 m), nyáron is kellemesen hűvös éjszakák, a mindig zöld meredek hegyoldalak (1400-1500 m-es hegyek), a mindig kedves, vendégszerető gyimesi emberek garantálják, hogy Önök jól érezzék magukat nálunk.

A zárt terület, a belső – vendégházak melletti – parkolók, a házak közötti terület megvilágítása, a biztonsági berendezések garantálják az Önök biztonságát, autóik, értékeik biztonságos elhelyezését.

A Vendégház területén kábelTV illetve ingyenes WIFI biztosított.

Tőlünk kiindulva felkeresheti a moldvai csángók lakta területeket, a környék sóbányáit, mofettáit, kellemes kirándulásokat tehet a völgy turista útjain, megismerheti és élvezheti a gyimesi csángók jellegzetes kulturális, gasztronómiai értékeit.

A hely történelmi vonatkozásai, az itt élők máig megőrzött magyarsága az idelátogatóknak olyan plusz lelki feltöltődést jelent, mely hazatérve kimeríthetetlen erőt adhat a hétköznapok során.

 

Sok szeretettel várjuk Gyimesbükkön, az ezer éves magyar határon, a gyimesi csángók lakta településen, a BIOTOUR Vendégházban.


Current events

Aktuális címe EN

Aktuális esemény leírása. Aktuális esemény leírása. Aktuális esemény leírása. Aktuális esemény leírása. Aktuális esemény leírása. Aktuális esemény leírása. Aktuális esemény leírása. HU